Radio Herceg Novi:NVO “NADA”: U subotu kampanja „Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada“

Radio Herceg Novi, 18.april 2019.

Informativno edukativna kampanja „Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada “, u organizaciji NVO “Nada“  biće održana u subotu 20.aprila na Trgu Nikole Đurkovića od 9 do 13 časova.

Kampanja će biti organizovana u okviru projekat “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” , čiji je cilj da doprinese većoj transparentnosti izvršenja budžeta opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji.

-Kampanjom želimo da unaprijedimo osnovna znanja  o budžetu i povećamo nivo svijesti građana i građanki o značaju njihovog aktivnog učešća u budžetskom ciklusu od planiranja do izvršenja budžeta. Građani će moći da popune obrazac za učešće u planiranju budžeta i predlože prioritete za finansiranje iz kapitalnog budžeta za 2020 godinu, saopšteno je iz NVO “Nada”.

Projekat “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Izvor: https://radiohercegnovi.net/nvo-nada-u-subotu-kampanja-realizacijom-kapitalnog-budzeta-do-prosperitetnijeg-grada/