Radio Jadran:Učestvujte u panel diskusiji o planiranju i trošenju budžeta Opštine

Nevladina organizacija “NADA-Herceg Novi“ od januara ove godine sprovodi projekat pod nazivom “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost”, kome je cilj da doprinese većoj transparentnosti ostvarenja budžeta Opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji.

Jedna u nizu aktivnosti ovog projekta je panel diskusija na temu “Pričajmo o budžetu”, jer je važno kako se troši naš novac kojom želimo da pokrenemo otvoren i produktivan dijalog zainteresovanih građana sa predstavnicima lokalne samouprave o tome kako se troši novac iz budžeta opštine, navode iz ove NVO.

– Panel diskusija je prilika za sve zainteresovane građane i predstavnike organizacija civilnog društva da u direktnom kontaktu sa predstavnicima lokalne samouprave postave pitanja o projektima koji se finansiraju iz budžeta i mogućnostima za veće učešće građana u planiranju i pripremi budžeta za narednu godinu – najavljuju iz “Nade”.

Panelisti su predsjednik Odbora direktora „Čistoća” DOO Herceg Novi i Milovan Mišo Baždar, samostalni saradnik za ugovaranje i zastupanje u  Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Saša Vujović.

Panel diskusija je najavljena za srijedu, 12. juna, u foajeu Dvorane Park, u 11 časova.

 

Projekat “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja,  uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Izvor: https://radiojadran.com/ucestvujte-u-panel-diskusiji-o-planiranju-i-trosenju-budzeta-opstine/