Herceg-Novi: Pozivamo vas na javnu tribinu ,,Saradnja lokalnih samouprava i OCD-a“

Pozivamo vas na javnu tribinu ,,Saradnja lokalnih samouprava i OCD-a“koja će biće održana u Herceg Novom, 24. marta 2017.godine (petak) u prostorijama kafe-galerije Amerika na Trgu Hercega Stefana (Stari grad, Belavista) sa početkom u 11:00h.

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori realizuje u svim crnogorskim opštinama projekat ,,Jače NVO, jača demokratija”. Ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz formiranje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške lokalnim nevladinim organizacijama u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj i Herceg Novi.

Jedna od aktivnosti ovog projekta je i organizovanje javnih diskusija na temu ,,Saradnja lokalnih samouprava i OCD-a“ u opštinama u kojima su formirani lokalni resursni centri. Cilj javnih diskusija je rasprava o primjeni ključnih oblika i mehanizama saradnje između nevladinih organizacija i lokalnih samouprava. Javna diskusija će biti prilika da iz ugla predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave saznamo koje su glavne prepreke u njihovoj saradnji i diskutujemo o mogućnostima i načinima unaprjeđenja iste u cilju rješavanja mnogobrojnih problema u lokalnoj zajednici.