Herceg Novi:Poziv na radionicu „Participativno budžetiranje na lokalnom nivou“

NVO“NADA-Herceg Novi“ realizuje projekat pod nazivom “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost“ koji ima za cilj da  doprinese većoj transparentnosti izvršenja budžeta opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji.  Projekat je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta „Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta“, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Pozivamo organizacije civilnog društva iz Herceg Novog da prijave zaiteresovane predstavnike koji bi bili polaznici jednodnevnog treninga za sticanje osnovnih znanja o budžetskom procesu i participativnim alatima  na temu „Participativno budžetiranje na lokalnom nivou“. Cilj ovog treninga je poboljšanje znanja predstavnika lokalnih nevladinih organizacija o javnoj potrošnji, budžetskom ciklusu i participativnom budžetiranju na lokalnom nivou.

Radionica će biti organizovana 22. februara 2019. godine od 10 do 17 sati a vodiće je trenerica Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Milica Bogdanović.  

Broj polaznika je ograničen.

Prijave slati na adresu nvonada@t-com.me , rok za prijavu je 15.februar 2019.godine.

Prijave koje stignu nakon ovog datuma neće biti uzete u razmatranje. Za dodatne informacije o treningu možete kontaktirati broj 069 755 095