ReLOaD2:Poziv NVO za finansiranje projekata u oblasti volontiranja mladih, angažman u zajednici, regionalna saradnja mladih i razmjena, mobilnost mladih, razvoj vještina mladih i ekonomsko osnaživanje…

ReLOaD2, program Evropske unije i UNDPa objavljuje prvi regionalni javni poziv nevladinim organizacijama

Prioritetna područja: volontiranje mladih, angažman u zajednici, regionalna saradnja mladih i razmjena, mobilnost mladih, razvoj vještina mladih i ekonomsko osnaživanje….

Ključni međusektorski elementi obuhvataju socijalnu koheziju, ravnopravnost polova, zaštitu okoline i ljudska prava. Poziv predstavlja priliku za NVO iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije da sarađuju i osmišljavaju projekte za osnaživanje mladih.

Ukupan budžet regionalnog javnog poziva je 240.000,00 EUR, a svaki odobreni projekt dobiće sredstva u rasponu od 30.000,00 EUR do 60.000,00 EUR. Napominjemo da u Pozivu mogu učestvovati s dva projektna predloga – kao glavna organizacija u jednom i kao partnerska organizacija u drugom.

Rok za slanje aplikacija je 11.9.2023.

 

UNDP | Procurement Notices – 97918 – ReLOaD2 – Regional Public Call f

Na linku iznad naći ćete sve detalje Poziva, a ukoliko je potencijalnim aplikantima potrebna dodatna podrška, dostupni su i ,,Online dani otvorenih vrata“.

Sesija 2, 18. august 2023. godine s početkom u 12:00 sati (link za registraciju)

Sesija 3, 31. august 2023. godine s početkom u 12:00 sati (link za registraciju)

 

Osim toga, za sve upite u vezi s regionalnim javnim pozivom možete pisati do 5. septembra na baregionalpubliccall@undp.onmicrosoft.com, s predmetom „Pitanje – ReLOaD2 regionalni javni poziv za organizacije civilnog društva.