Podgorica: Informacije o projektima i programima NVO finansiranih iz javnih izvora od 2009.godine

Sve informacije o finansiranim projektima i programima nevladinih organizacija iz javnih izvora   dostupne su na web portalu   www.finansiranjenvo.me

Cilj je da se, u skladu sa principima transparentnosti, prezentuju podaci o programima i projektima nevladinih organizacija koji su finansirani u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama, kao i onim koji su podržani od strane Fonda za manjine i Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Kreiranjem relevantne i transparentne baze podataka otvara se mogućnost da se široj javnosti učine dostupnim podaci o projektima i programima nevladinih organizacija finansiranih iz budžetskih sredstava od 2009. godine do danas.

Portal je urađen u saradnji Ministarstva javne uprave – Direkcije za saradnju s nevladinim organizacijama i projekta “ Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori ”, u skladu sa Akcionim planom Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija.

Takođe, portal će biti redovno ažuriran novim podacima, a administrator je Direkcija za saradnju s nevladinim organizacijama.