Radio Herceg Novi:U srijedu panel diskusija „PRIČAJMO O BUDŽETU-VAŽNO NAM JE KAKO SE TROŠI NAŠ NOVAC“

Nevladina organizacija “NADA-Herceg Novi“ najavljuje novu panel diskusiju u srijedu, 12. juna, u foajeu Dvorane Park u 11 časova. Učestvovaće Milovan Mišo Baždar, predsjednik Odbora direktora „Čistoća” DOO Herceg Novi i Saša Vujović, samostalni saradnik za ugovaranje i zastupanje u  Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Nevladina organizacija “NADA-Herceg Novi“ od januara ove godine sprovodi projekat pod nazivom “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” koji ima za cilj da doprinese većoj transparentnosti izvršenja budžeta opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji.

-Jedna u nizu aktivnosti ovog projekta je panel diskusija na temu „Pričajmo o budžetu, važno nam je kako se troši naš novac“ kojom želimo da pokrenemo otvoren i produktivan dijalog zainteresovanih građana sa predstavnicima lokalne samouprave o tome kako se troši  novac iz budžeta Opštine. Panel diskusija je prilika da zainteresovani građani i predstavnici organizacija civilnog društva, u direktnom kontaktu sa predstavnicima lokalne samouprave, postave pitanja o projektima koji se finansiraju iz budžeta i mogućnostima za  veće učešće građana u planiranju i pripremi budžeta za narednu godinu, objašnjavaju iz NVO „NADA – Herceg Novi“.

Projekat “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Izvor: https://radiohercegnovi.net/u-srijedu-panel-diskusija-pricajmo-o-budzetu-vazno-nam-je-kako-se-trosi-nas-novac/