CRNVO vas poziva na konsultacije o finansiranju projekata i programa NVO iz državnog budžeta

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), u okviru projekta Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori, 20. februara 2019. godine u Hotelu Centre Ville u Podgorici, sa početkom u 10:00h,  organizuje Konsultacije na temu:

Finansiranje projekata i programa NVO iz državnog budžeta

Godina dana primjene novih zakonskih rješenja

Konsultacije  će biti prilika da svi zainteresovani akteri procesa finansiranja projekata NVO iz državnog budžeta razmotre dosadašnju primjenu zakonskih rješenja koja su na snazi od 2018. godine. Stoga su učesnici ovih konsultacija: predstavnici NVO, članovi/ce komisija za raspodjelu sredstava, evaluatori, predstavnici ministarstava, lokalnih samouprava, članovi Savjeta za saradnju organa državne uprave i NVO, donatora, i medija.

Cilj konsultacija je da se, na osnovu argumenata, egzaktnih nalaza o dosadašnjoj primjeni zakona, evidentiraju dobre strane i nedostaci novog sistema finansiranja, te obezbijede konkretni prijedlozi za unaprijeđenje, gdje je potrebno.

Konsultacije će biti prilika da posebno predstavnici nevladinog sektora i Vlade razmijene mišljenja o tome u kojoj mjeri sredstva iz državnog budžeta omogućavaju efikasnu implementaciju projekata NVO i doprinose održivosti projekata od javnog interesa, te servisa nevladinih organizacija.

Ovom prilikom pozivamo nevladine organizacije da uzmu aktivno učešće u Konsultacijama, te da svojim pitanjima, nalazima i komentarima pruže doprinos diskusiji. Molimo sve zainteresovane predstavnike/ce NVO da svoje prisustvo  potvrde najkasnije do petka, 15. februara, do 16h,  elektronskim putem na adresu : crnvo@crnvo.me  ili pozivom na telefon  (+382) 20 219 120, 219 121.

Putni troškovi za predstavnike/ce NVO van Podgorice su obezbijeđeni.

Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori predstavlja zajednički projekat Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) i NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave.

Agendu događaja preuzmite ovdje:

Agenda_20 februar2019 crnvo konsultacije