Radio Jadran:Unaprijedite znanje o opštinskom budžetu, učestvujte u njegovom planiranju

Radio Jadran 19.04.2019.

Informativno edukativna kampanja pod nazivom “Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada”, koju sprovodi NVO NADA Herceg Novi u okviru projekta “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost”, biće upriličena sjutra na Trgu Nikole Đurkovića od 9 do 13 časova.

Cilj projekta “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” započetog u januaru je doprinos većoj transparentnosti izvršenja budžeta opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji, ističu u NVO NADA.

– Ovom kampanjom želimo da unaprijedimo osnovna znanja o budžetu i povećamo nivo svijesti građana i građanki o značaju njihovog aktivnog učešća u budžetskom ciklusu od planiranja do izvršenja budžeta – objašnjavaju oni.

Kampanja predstavlja priliku da građani popune obrazac za učešće u planiranju budžeta i predlože prioritete za finansiranje iz kapitalnog budžeta za 2020. godinu.

Projekat “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” je podržan kroz Program malih grantova u okviru projekta “Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Izvor:https://radiojadran.com/unaprijedite-znanje-o-opstinskom-budzetu-ucestvujte-u-njegovom-planiranju/