Poziv:CRNVO trening Strateško planiranje za manje razvijene NVO 21-23. septembra 2020. godine

CRNVO Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori, u okviru Kataloga obuka za 2020. godinu organizuje obuku na temu Strateško planiranje za manje razvijene NVO.

Cilj ovog treninga je da predstavnici/ce manje razvijenih NVO steknu znanje o pravilima, procesu i fazama strateškog planiranja, zbog čega će se praktično raditi na izradi nacrta strateških planova. Tako će NVO definisati svoje dalje pravce razvoja, konkretne oblasti djelovanja, i precizne korake u budućem radu.

Do kraja obuke polaznici/e će:

  • Uraditi analizu okruženja za djelovanje organizacije
  • Uraditi analizu kapaciteta organizacije
  • Osmisliti ključne ciljeve i aktivnosti organizacije za naredne dvije godine
  • Izraditi nacrt operativnog plana djelovanja organizacije za naredne 2 godine

Za pohađanje obuke mogu se prijaviti manje razvijene organizacije civilnog društva čiji budžet za prethodnu godinu nije iznosio više od 10 000.00 eur, delegiranjem 2 predstavnika/ce koji/e su aktivno uključeni/e u rad organizacije. Odabir učesnika/ca vršiće se prema njihovoj motivaciji s tim da će prednost imati one organizacije koje do sada nijesu učestvovale na sličnim obukama.

Način prijave:

Da bi obezbijedili učešće na treningu potrebno je da NVO pošalje ispunjene prijavne formulare svojih kandidata/kinja na e-mail adresu ivana.smolovic@crnvo.me najkasnije do 14. septembra 2020. godine do 14h.

Trening će se održati van Podgorice. CRNVO kao organizator obuke obezbijediće hranu, osvježenje i smještaj za polaznike/ce treninga ukoliko je potreban. Troškovi prevoza biće refundirani u visini voznih karata koje polaznici/e dostave na uvid i u visini troškova goriva obračunatih na sajtu mishelin (neophodno je priložiti račun za gorivo).

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti eletkronskim putem na ivana.smolovic@crnvo.me ili pozivom na telefon (+382) 20 219 120, 219 121

Ovaj trening jedna je od aktivnosti projekta Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori koji sprovodi Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) uz podršku partnera: NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. društva. Ovaj projekat finansira Evropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.