Tivat: Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO za 2021.godinu

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, raspisala je Javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija u iznosu od 18.600,00 €.

Budžetom Opštine Tivat za projekte i programe nevladinih organizacija za 2021.godinu, planiran je iznos od 31.000,00 €. Sredstva iz budžeta dodijeljuju se nevladinim organizacijama koje za opštinu imaju poseban status na način što se za ove nevladine organizacije opredjeljuje 40% od ukupno opredijeljenih sredstava za finansiranje, odnosno sredstva u iznosu od 12.400,00 €.

Shodno članu 5 Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, predsjednik Opštine Tivat utvrdio je prioritetne oblasti za 2021. godinu koje:

  • – obezbjeđuju raznovrsnost, kvalitet usluga u oblasti socijalne, zdravstvene, dječje zaštite, zaštite djece i omladine sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom, rodne ravnopravnosti i drugih oblika zaštite;
  • – afirmišu kulturne potencijale, tradiciju i kulturne posebnosti opštine, inicijative i aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja mediteranske baštine;
  • – podstiču ekonomski razvoj opštine;
  • – doprinose očuvanju životne sredine i održivog razvoja;
  • – doprinose borbi protiv korupcije.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja na internet portalu Opštine Tivat, oglasnoj tabli Opštine, lokalnom javnom emiteru Radio Tivat i jednom štampanom mediju, zaključno sa 30.04.2021. godine.

Više informacija:

Javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2021. godinu