Herceg Novi:CRNVO Resursni centar i Lokalni resursni centar NADA pozivaju NVO na konsultacije

CRNVO Resursni centar i Lokalni resursni centar NADA pozivaju hercegnovske nevladine organizacije da učestvuju na Konsultacijama Unaprijeđenje kapaciteta i finansiranje NVO koje organizujemo u četvrtak 10. 06. 2021. godine, sa početkom u 11:00 h. Konsultacije će se održati u maloj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Konsultacije  će biti prilika da se razmotri trenutne mogućnosti i potrebe NVO za unapređenjem kapaciteta i finansiranjem sa ciljem da se NVO osnaže da na što profesionalniji i kvalitetniji način pružaju usluge građanima Crne Gore i učestvuju u procesu donošenja odluka.Cilj konsultacija je da se, na osnovu argumenata, egzaktnih nalaza o dosadašnjoj primjeni zakona, evidentiraju dobre strane i nedostaci sadašnjeg sistema finansiranja, te obezbijede konkretni prijedlozi za unaprijeđenje, gdje je potrebno a u cilju unapređenja saradnje lokalne samouprave i nevladinih organizacija te povećanja efikasnosti predviđenih mehanizama.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj skupa koji organizujemo i da ćete biti u prilici da se odazovete našem pozivu.

Molimo Vas da  Vaše  prisustvo  potvrdite do utorka, 8. juna 2021.g.

Konsultacije su jedna od aktivnosti projekta Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori  koji Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) sprovodi u partnerstvu sa NVO Bonum iz Pljevalja, NVO Nada iz Herceg Novog, Novi horizont iz Ulcinja i Bjelopoljskog demokratskog centra. Projekat finansiraEvropska unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave.