DAN:NVO NADA u Herceg Novom organizuje kampanju Upravljanje budžetom

HERCEG NOVI – Informativno edukativna kampanja „Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada, u organizaciji NVO „Nada” biće održana u subotu, 20.aprila, na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom, od 9 do 13 časova.
Kampanja će biti organizovana u okviru projekta „Naš novac-Vaša ili naša odgovornost”, čiji je cilj da doprinese većoj transparentnosti izvršenja budžeta opštine Herceg Novi i efikasnoj javnoj potrošnji.
-Kampanjom želimo da unaprijedimo osnovna znanja o budžetu i povećamo nivo svijesti građana i građanki o značaju njihovog aktivnog učešća u budžetskom ciklusu od planiranja do izvršenja budžeta. Građani će moći da popune obrazac za učešće u planiranju budžeta i predlože prioritete za finansiranje iz kapitalnog budžeta za 2020. godinu, saopšteno je iz NVO „Nada”.

Projekat „Naš novac-Vaša ili naša odgovornost” podržan je kroz Program malih grantova u okviru projekta „Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa, u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Instrument za civilno društvo i kofinansiranje Ministarstva javne uprave Crne Gore.

K.M.

Izvor:https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Regioni&clanak=692978&datum=2019-04-19