Radio Herceg Novi:Informativno-edukativna kampanja „Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada “

Radio Herceg Novi ,

NVO „Nada“ održala je na Trgu Nikole Đurkovića kampanju „Realizacijom kapitalnog budžeta do prosperitetnijeg grada “, informativno-edukativnog karaktera, u okviru projekta “Naš novac-Vaša ili naša odgovornost”.

-Današnja kampanja ima za cilj da građani pravovremeno daju svoje predloge o tome šta je po njihovom mišljenju prioritet za finansiranje. Pored toga liflet koji danas dijelimo građanima ima edukativni karakter. Tu su osnovni pojmovi o budžetu o kojima bi svaki građanin trebao da zna odakle novac u budžetu, kako se planira, šta se iz budžeta finansira i kako i zašto građani treba da se uključe – rekla je Marina Vuksanović, predsjednica NVO „Nada“.

Vuksanović je zadovoljna odzivom građana kojih je više od 50 dalo svoje predloge. Dodala je da su građane informisali o tome da se budžet planira od jula i da je pravo vrijeme da se sada uključe i razmišljaju šta je prioritet za finansiranje za narednu godinu. Uputila je i apel na Mjesne zajednice da slijede njihov primjer. Vjeruje da će predlozi građana doći na pravo mjesto kao i da će  neki biti i realizovani.

Izvor:https://radiohercegnovi.net/informativno-edukativna-kampanja-realizacijom-kapitalnog-budzeta-do-prosperitetnijeg-grada/