Institut za medije CG: Poziv NVO za podnošenje prijedloga projekata do 14.oktobra 2020.

Institut za medije Crne Gore upućuje poziv za podnošenje prijedloga projekata čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva da doprinesu očuvanju i zaštiti slobode medija i pluralizma na Zapadnom Balkanu.

Poziv za podnošenje prijedloga projekata

 Promocija medijske i informacione pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima na Zapadnom Balkanu

Ovaj poziv je dio regionalnog projekta SNAŽNI Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se uz podršku Evropske unije realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

Poziv za podnošenje prijedloga projekata je otvoren za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori koje se bave programima za medije, obrazovanjem, ljudskim pravima i rodnom ravnopravnošću. Prednost će imati projekti u kojima postoji partnerstvo sa drugim organizacijama civilnog društva.

Ukupan iznos koji je dostupan u okviru ovog poziva za podnošenje prijedloga projekata je 36,000 eura.

Individualna vrijednost granta mora iznositi između minimum 3,000 i maksimum 9,000 eura. Kofinansiranje projekta od strane podnosioca prijedloga projekta (ili partnera) nije obavezno.

Vrijeme trajanja projekta mora biti između 9 i 18 mjeseci

Projektne aktivnosti primarno moraju da se sprovode u manjim gradovima i ruralnim oblastima.

Proces prijave uključuje dvije faze:

1) Predaja, evaluacija i izbor Koncepata prijedloga projekata (otvoren poziv)

2) Predaja, evaluacija i proces odabira Potpunih prijedloga projekata (zatvoren poziv)

Rok za podnošenje Koncepata prijedloga projekata je 14. oktobar 2020. godine,  do 23:59h.

Prijedloge projekata treba poslati elektronskim putem na sljedeću e-mail adresu: grantovi@mminstitute.org.

Pitanja o ovom Pozivu za podnošenje prijedloga projekata se mogu slati isključivo na: grantovi@mminstitute.org najkasnije do 9. oktobra 2020 u 16:00h.

Informativni sastanak o ovom pozivu za podnošenje Koncepata prijedloga projekata će biti održan 24. septembra 2020. godine u prostorijama Instituta za medije Crne Gore u 12:00h.

Zbog ograničenog broja mjesta, a poštujući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, molimo Vas  da se prijavite putem e-mail adrese:  grantovi@mminstitute.org, najkasnije do 23. septembra do 12:00h.

Takođe, biće omogućeno praćenje informativnog sastanka putem ZOOM platforme putem ovog linka: https://us02web.zoom.us/j/85211024578?pwd=eGZRcitVTDc0RkZyUWcwUFMrQWFNUT09

 Detaljne smjernice za podnosioce prijedloga projekata su dostupne na: https://www.mminstitute.org/20200914.html