CRNVO resursni centri zvanično počeli sa radom

У просторијама Центра за развој невладиних организација потписан је Меморандум о сарадњи између ЦРНВО-а и НВО НАДА из Херцег Новог, НВО Бонум из Пљеваља, НВО Нови Хоризонт из Улциње и НВО Бјелопољски демократски центар.

Потписивањем меморандума и званично су оформљени ЦРНВО локални ресурсни центри који ће покривати југ и сјевер Црне Горе и пружати услуге и услуге невладиним организацијама из ових региона. Потписивање меморандума је активност пројекта „Јаче ОЦД – Јача демократија“ који се спроводи у партнерству са ове четири организације и уз подршку Европске уније односно Делегације ЕУ у Црној Гори.

Нова четири ЦРНВО локална ресурсна центра ће се обавезати да ће у сарадњи са ЦРНВО организовати тренинге, тематске школе, округле столове, форуме и друге скупове који ће имати за циљ јачање организационих и професионалних капацитета невладиних организација, да ће спровести анализе и истраживања, припремати заједничке пројекте и активности као и размењивати стечена искуства. 

Овим меморандумом ЦРНВО биће обавезан да ради на јачању капацитета локалних ресурсних центара, да ће пружати подршку ЛРЦ-у за спровођење кампање јавног заступања, истраживања и друге активности.

Задатак локалних ресурсних центара пружа услуге локалних невладиних организација и заинтересованим појединцима у пољу правног и финансијског саветовања, писања пројеката као свих других тема које су важне за развој НВО сектора у њиховом региону.

Локални ресурсни центри покривају све општине јужног и сјеверног региона Црне Горе и то НВО Нада (  ввв.надахерцегнови.ме ) Херцег Нови, Котор И Тиват, НВО Нови хоризонт ( ввв.нго- хоризонти.орг ) Улцињ, Бар и Будву. Док ће сјеверни регион покривати НВО Бонум ( ввв.нвобонум.ме ) Пљевља, Жабљак, Плужине, Шавник, Колашин и Мојковац и НВО Бјелопољски демократски центар ( ввв.нвобдц.орг ) Бијело Поље, Беране, Андријевицу, Плав, Рожаје, Петњицу и Гусиње.

ЦРНВО ће наставити да подржава локалне невладине организације путем ресурсних центара али и кроз друге активности које ће допринети јачању капацитета невладиних организација. ЦРНВО овим путем објављује да ће у периоду од септембра до децембра 2016. године у оквиру пројекта „Јаче ОЦД – Јача демократија“ организовати тренинге и едукативне догађаје за организације и активисте из свих општина јужног и сјеверног региона Црне Горе.