Održana tribina ,,Saradnja OCD i biznis sektora“

Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori realizuje u svim crnogorskim opštinama projekat ,,Jače NVO,jača demokratija”.

Današnja tribina na temu ,,Saradnja OCD i biznis sektora“ koja između ostalog promoviše društveno odgovorno poslovanje i korporativnu filantropiju okupila je predstavnike sva tri sektora : lokalnu upravu, nevladine organizacije i private preduzetnike.

U ime Opštine Tivat okupljenima se obratio Petar Vujović, Sekretar sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo koji je tom prilikom kazao:

Sa zadovoljstvom smo se odazvali ovom pozivu čiji je cilj da približi biznis sektor sa NVO sektorom. Uz kompanije „Porto Montenegro“ i „Luštica Development“ , i njihovo sufinansiranje projekata, možemo reći da Opština Tivat spada među vodeće kad je u pitanju saradnja sa NVO sektorom .

Radoš Mušović, Koordinator programa za jačanje kapaciteta Centra za razvoj nevladinih organizacija istakao je da danas otvoreno razgovaramo o načinu na koji NVO sektor i biznis sektor mogu sarađivati i na koji način lokalna smopurava može biti neka kopča između ta dva sektora.

Ispred kompanije „Porto Montenegro“ prisutne je pozdravila PR koordinatorka Kristina Škanata, koja je istakla ulogu i značaj održavanja ovakve i sličnih tribina i učešće kompanija kao što je „Porto Montenegro“ u radu civilnog društva.