Herceg Novi: Pozivamo Vas na javnu diskusiju „Finansiranje NVO“

Pozivamo Vas da učestvujete na panelu koji će biti organizovan u okviru javne diskusije na temu „Finansiranje NVO“.

Javna diskusija će biti održana 21. juna 2017. godine (srijeda) u prostorijama Mjesne zajednice Stari grad na Trgu Hercega Stefana (ispod Sahat kule)  sa početkom u 12:00h.

Cilj javne diskusije je rasprava o finansiranju projekata NVO iz budzeta lokalnih samouprava. Javna diskusija će biti prilika da iz ugla predstavnika civilnog sektora i lokalne samouprave saznamo u kojoj mjeri sredstva iz lokalnih budzeta omogućavaju efikasnu implementaciju projekata i doprinose održivosti NVO sektora, kakvi su kriterijumi za dodjelu sredstava, u kojoj mjeri se sredstva iz lokalnih budzeta dodjeljuju po drugom pravnom osnovu, mimo konkursa. Transparentnost rada komisija za raspodjelu sredstava, kao i razvijenost procedura za monitoring i evaluaciju projekata, biće takodje u fokusu diskusije.

Javna diskusija je jedna od aktivnosti projekta ,,Jače NVO, jača demokratija” koji   Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) sprovodi u partnerstvu sa Lokalnim resursnim centrima uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz formiranje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške lokalnim nevladinim organizacijama u opštinama Bijelo Polje, Pljevlja, Ulcinj i Herceg Novi.

Imajući u vidu važnost finansiranja projekata nevladinih organizacija kao uslova za dalji rad i opstanak,  pozivamo Vas da učestvujete na panelu koji će biti organizovan u okviru ove diskusije.